Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrazek

Rose Mcgowan

Rose sa narodila sa 5.septebra 1973 v  Florencii (Taliansko). Jej otec riadil sektu Božích detí (a aj tie svoje vychovával v duchu hippies), no po čase svoju rodinu opustil. Predtým ale Rose dostal do časopisov takých formátov ako Bambini alebo dokonca Vogue.  Jej matka sa vrátila za svojimi koreňmi do Oregonu (USA).  Robili si tam z Rose posmech, hovorili, že je škaredá a hlúpa.  Ako najstaršia z piatich súrodencov sa o nich aj musela starať, kým sa ich matka venovala rôznych excesiám. Spustila sa tam s mužom, ktorý docielil útek Rose z domu, nahovoril jej mame, že Rose je drogovo závislá. "A pritom som vtedy ani nevedela, ako drogy užívajú."Roseina matka sa rozhodla poslúchnuť svojho nového priateľa a dala svoju najstaršiu dcéru  zavrieť do liečebne pre drogovo závislích.    Keď zabili jej chlapca, ktorého vnímala ako posledné svetielko a jej najlepšia priateľka spáchala samovraždu cítila sa na úplnom dne (ako sama hovorí). Práve vtedy ju objavili pre film-prácou sa preslávila, zarobila a vedela čo chce robiť ďalej.

Filmografia

The Black Dahlia (2006) - Sheryl Saddon
"Elvis" (2005) (mini) TV Series - Ann Margret
Lest We Forget: The Video Collection (2004) - Jackie O
Vacuums (2002) - Leha
"Charmed" (1998) TV Series - Paige Matthews (2001-)
The Killing Yard (2001) (TV) - Linda Borus
Monkeybone (2001) - Miss Kitty
Strange Hearts (2001) - Moira
The Last Stop (2000) - Nancy
Ready to Rumble (2000/I) - Sasha
Sleeping Beauties (1999) - Sno Blo
Jawbreaker (1999) - Courtney Alice Shayne
God Is in the T.V. (1999) - Jackie O
Devil in the Flesh (1998) - Debbie Strand
Southie (1998) - Kathy Quinn
Phantoms (1998) - Lisa Pailey
Lewis & Clark & George (1997) - George
Nowhere (1997) - Valley Chick
Going All the Way (1997) - Gail Ann Thayer
Seed (1997) - Miriam
Scream (1996) - Tatum Riley
Kiss & Tell (1996) - Jasmine
Bio-Dome (1996) - Denise
The Doom Generation (1995) - Amy Blue
Encino Man (1992) - Nora