Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrazek

Alyssa Milano

Alyssa sa narodila 19. decembra 1972 v Brookline. Jej stredné meno znie Jayne. S herectvom začala už vo svojich ôsmych rokoch, v Brodwayskom muzikáli. Jej profesionálny vzostup sa ale začal až v komédii "Whos the boss?" natočenej o štyri roky neskôr. Skúšala to aj so spevom a dokonca jej v Japonsku vydali päť albumov (za jeden z nich získala dokonca platinovú platňu) ale nápelky herečka sa nikdy nezbavila. S rodičmi sa presťahovala do Hollywoodu a týmto krokom sa začala jej  veľká kariera. Pôvodne mala v Čarodejniciach hrať Pheobe Halliwell Lori Rom no na poslédnú chvíľu účinkovanie odmietla. Paradoxne je najstaršia z herečiek no napriek tomu získala rolu najmladšej sestry a nepochybne ju zahrala veľmi dobre:) Prežila manželstvo a aj rozvod s hudobníkom menom Cinjun Tate. Pri natáčaní sa často stretávala s deťmi (dvojičky, ktoré hrali Wyatta) a preto sama začala po deťoch túžiť. Zatiaľ sa ale aspoň venuje charite, napríklad pre Unicef.

Filmografia

"Dickie Roberts: Former Child Star" (2003) - Cyndi
"Kiss the Bride" (2002) - Amy Kayne
"Buying the Cow" (2002) - Amy
"Diamond Hunters" (2001) - Tracey Van der Byl
"Charmed" (1998) - Phoebe Halliwell
"Goldrush: A Real Life Alaskan Adventure" (1998) - Frances Ella Fitz
"Below Utopia" (1997) - Susanne
"Hugo Pool" (1997) - Hugo Dugay
"Melrose Place" (1997-1998) - Jennifer Mancini
"Public Enemies" (1996) - Amaryllis
"To Brave Alaska" (1996) - Denise Harris
"Glory Daze" (1996) - Chelsea
"Fear" (1996) - Margo Masse
"Deadly Sins" (1995) - Cristina
"Poison Ivy II" (1995) - Lily
"The Surrogate" (1995) - Amy Winslow
"Embrace of the Vampire" (1994) - Charlotte
"Confessions of a Sorority Girl" (1994) - Rita Summers
"Conflict of Interest" (1993) - Eve
"Double Dragon" (1993) - Marian Delario
"The Webbers" (1993) - Fan
"Candles in the Dark" (1993) - Sylvia Velliste
"Casualties of Love: The Long Island Lolita Story" (1993) - Amy Fisher
"Little Sister" (1992) - Diana
"Where the Day Takes You" (1992) - Kimmy
"Speed Zone!" (1989) - Lurleen
"Dance 'Til Dawn" (1988) - Shelley Sheridan
"Crash Course" (1988) - Vanessa Crawford
"The Canterville Ghost" (1986) - Jennifer
"Commando" (1985) - Jenny Matrix
"Who's the Boss? " (1984) - Samantha 'Sam' Micelli